Bobby Gouveia, dirigent van Kwimba Zabula, is muziekdocent, arrangeur en zanger; hij is geboren in 1958 in Angola.
Het zingen is hem met de paplepel ingegeven. Zijn vader was behalve leraar en voorganger in de kerk ook een bekend musicus en dirigent.
Als negenjarige zong hij al in het kerkkoor van zijn vader, maar zijn hart ging uit naar de traditionele muziek die gezongen en gespeeld wordt op straat.


Op zijn 18de ging hij muziek studeren aan het conservatorium in Luanda en kreeg hij les van muziekdocenten uit Oost Europa, Rusland, Brazilië, Argentinië en Cuba. Als getalenteerde leerling ontving hij een studiebeurs om te studeren aan de gerenommeerde Escuela Nacional de Art in Havana, Cuba. Daar kwam hij in een warm muzikaal bad. In Cuba leerde hij tevens de Afrikaanse muziek op een nieuwe manier kennen en waarderen, omdat vele Cubaanse muziekstijlen geworteld zijn in de Afrikaanse stijl.


In 1991 behaalde hij zijn diploma en keerde hij terug naar Angola. Daar bouwde hij zijn kennis van de Afrikaans muziek verder uit en maakte hij kennis met Zuid-Afrikaanse muziek die vluchtelingen vanwege de apartheid meenamen.
In 1995 brak in Angola echter de burgeroorlog uit en vluchtte Bobby naar Nederland. Daar zette hij zijn werkzaamheden als docent en dirigent voort. Hij richtte zijn eigen Gouveia Muziekschool op in Rotterdam. Zijn klassieke scholing combineert hij op verrassende wijze met de Afrikaanse manier van zingen die vol is van intuïtie, gevoel en energie. Inmiddels is hij dirigent van vijf koren en heeft hij een eigen vocal group